Ontbijten bij Lunchcafé Nieuwland

Tilburg, vroeger kwam ik er nooit. Echt, ik was er één keer geweest. In de 013. Bij een optreden van Maroon5, die waren toen nog redelijk klein. Da’s dus best lang geleden. Maar sinds ik mij officieel Brabantse (met Rotterdamse roots) mag noemen, kom ik wat vaker in de textielstad. Het is misschien niet de meest fleurige stad van Nederland, maar er zitten echt serieus leuke koffiebarretjes en restaurantjes! Zo ook Lunchcafé Nieuwland, waar wij graag komen voor een ontbijtje.

Ja, want ze heten dan wel “lunchcafé”, ze serveren prima ontbijtjes! En lekkere koffie, fijne, huisgemaakte taartjes en high tea. Dat laatste hebben wij nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat dat een feestje is! De high tea hebben ze in drie maten. Zie de discipline maar eens te vinden voor de small en medium…

Met liefde en aandacht worden bij Nieuwland de heerlijkste lekkernijen bereid met o.a. olijfolie van eigen oogst. En dat terwijl je geniet in lichte, huiselijke maar toch stoere sfeer waarin je unieke details blijft ontdekken; industriële lampen uit de vorige eeuw afkomstig van Franse fabrieken, een “oude” apothekerskast met leuke spullen erin, originele wanddecoraties en veel groene planten en cactussen…

Die apothekerskast viel me de eerste keer direct op. Sowieso ben ik weg van het industriële interieur van Nieuwland, maar de apothekerskast is toch echt een blikvanger. Wat vooral leuk is dat ze in deze kast leuke spulletjes hebben liggen die te koop zijn. En hee, toevallig ook van Winkeltje van Anne. Wat leuk! Ik ‘ken’ Anne van voor dat ze haar winkeltje begon en vind wat zij bereikt heeft met haar webshop echt bewonderenswaardig. En dus kocht ik een receptenboekje van haar, waar ik inmiddels al mijn aantekeningen in maak.

Terug naar Nieuwland. Naast de opvallende apothekerskast staat er midden in de zaak een super gezellige leestafel. Ik zie daar vaak studenten zitten die aan hun scriptie werken (denk ik dan) onder het genot van een goede bak koffie. Achterin de zaak zijn wat hoge tafels, voor de borrelaars. Wij zitten graag voorin, met zicht op de bar (hallo lekkere taartjes!) en op alle leuke elementjes die de zaak een huiselijk gevoel geven.

De bediening is altijd in een goede bui en denken met je mee. Zo bestelde ik voor onze kleine een babycappuccino omdat hij zo van opgeschuimde melk houdt. de serveerster hield er uit zichzelf rekening mee dat cacao of kaneel erop niet zo handig zou zijn en maakte de melk ook niet te heet. Ook hebben ze fijne kinderstoelen en een leuke kinderkaart, al is onze jongen daar nog iets te klein voor.

Inmiddels hebben we al meerdere ontbijtjes genuttigd bij Nieuwland, zoals de zoete wentelteefjes, het spiegeleitje, de scones, maar de topper blijft de Griekse yoghurt met huisgemaakte cruesli en bosvruchtencoulis. Echt, daarna hoef je geen lunch meer…. De variant met banaan en honing is ook aan te raden!

Oh ja, en de koffie, die is gewoon fijn. Wij nemen meestal cappuccino of latte macchiato bij ons ontbijt en die zijn heerlijk! Echt goede opgeschuimde melk, like! Een taartje hebben wij er nog nooit gehad, want vol van het ontbijt, maar zodra je een blik werpt in de vitrine ben je verkocht! Ik twijfel altijd of niet ik niet toch ook nog een taartje zal nemen…. Tot nu toe heb ik me in weten te houden, ik verwacht alleen dat ik dat niet heel lang meer ga volhouden.

Goed, ik zou zeggen, ga er gewoon eens naartoe! Aan het gezellige Radiopleintje, kleine 10 minuten lopen vanaf CS en vlakbij parkeergarage Schouwburg. Ze hebben ook koffie to go, dus geen excuses meer! P.S. Laat mij dan ff weten hoe jummie de taartjes zijn! 😉

http://www.lunchcafenieuwland.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.