Visstoof met pompoen

pompoenstoof met vis

De herfst is weer aangebroken en dat betekent haast automatisch tijd voor pompoen. Ik had zin in een makkelijk stoofpotje en vond een recept online. Maar het recept beviel niet helemaal. Geen probleem, dan passen we het gewoon wat aan!

Bij gerechten met pompoen denk je niet direct aan een combinatie met vis. Maar het combineert juist heerlijk met elkaar! Er zijn genoeg recepten te vinden om vis en pompoen samen te laten smelten in een heerlijke smaakcombinatie. Zo werkt pompoen heel goed samen met bijvoorbeeld kabeljauw of zalm.

Stoof met vis

Een stoofschotel met vis is ook niet iets wat je veel ziet. Want ja, stoven duurt lang en zodra je kabeljauw gaat stoven valt het binnen no time van ellende uit elkaar. De truc is dan ook om de vis op het laatst toe te voegen. Dus eigenlijk is het gestoofde pompoen met vis.

Maar goed, geef het  beestje een naam… Dit recept is gewoon té lekker om niet te proberen! En ook nog eens heel makkelijk. Daarbij heb je direct je dagelijkse portie groente binnen. Dus, wat wil je nog meer?

Wat gaat erin (2 pers):

  • 400 gram pompoen, in stukjes
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels garam masala
  • 10 gram fijngehakte peterselie of koriander

Hoe maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem (hapjespan of braadpan) en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de pompoen en garam masala toe en bak nog even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel met de deksel op de pan circa 25 minuten zachtjes stoven. Roer zo nu en dan door. Mocht er te weinig vocht zijn, giet er dan wat water bij. Snijd de vis in stukjes van circa 2×2 centimeter. Voeg dit toe aan de stoof en laat de vis een minuut of 7 mee garen.

Serveer het gerecht met de gehakte peterselie/koriander en rijst of naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.