Sfeervol bourgondisch eten bij De Keizer Eersel

Aan de rand van de Brabantse Kempen, bij Natuurpoort TerSpegelt, ligt restaurant De Keizer. Nu vraag je je af, waarom deel je een hotspot bij een natuurgebied? Nou, ten eerste ben ik best een natuurliefhebber en ten tweede is De Keizer echt een onverwacht toprestaurant op een bijzondere plek!

Normaal ben ik niet zo van de eetgelegenheden bij een natuurgebied of bos. Dat zijn altijd van die treurige tentjes met een kaart vol kroketten met brood, uitsmijters met 25 plakken kaas en ham en waterige cappuccino uit de automaat. Of het is een pannenkoekenhuis. Ik krijg al spontaan allergie als ik zulk soort tentjes zie, dan rijd ik nog liever langs de Mac na een boswandeling (serieus, de cappuccino is daar nog best okee voor een burgerrestaurant).

Maar De Keizer is anders. Als je vanaf de parkeerplaats, of uit het bos, aan komt lopen zie je al dat dit een toprestaurant moet zijn. De buitenkant heeft een moderne uitstraling, maar past toch goed in de omgeving. Het terras ziet er gezellig uit en met regenachtig weer, of op een zwoele avond, kun je plaatsnemen op de veranda met knetterend haardvuur.

Als je binnenstapt sta je in de sfeervolle serre, welke zich met de bar en hoge tafels perfect leent voor een middagje of avondje borrelen. Eenmaal in het restaurant proef je direct de warme, bourgondische sfeer. De inrichting is modern en stijlvol en past perfect bij hetgeen ze willen uitstralen. Robuuste houten tafels met warme leren stoelen en gezellige banken met kussens. Het is nog goed te zien dat dit gebouw ooit een oude hoeve was. Elementen hiervan zijn in tact gelaten en verder is er weinig opsmuk. Ik houd daarvan, zo min mogelijk gedoe aan de muur. De bijzondere lampen zorgen al voor een speels geheel.

De keuken is open en dus kun je het keukenpersoneel aan het werk zien. Niet zo mijn ding, dus doe mij maar een gezellig plekje in de hoek. Van de open keuken heb je overigens geen last. Het geeft geen herrie of smerige lucht. Echt, dat kan soms zo vervelend zijn bij open keukens.

Okee, dan over het eten… De menukaart bevat echt heerlijke gerechten, wat kiezen moeilijk maakt. Niet heel goedkoop, maar ik betaal graag wat meer voor goed eten. En ze hebben keuzemenu’s zodat je je uitje wat betaalbaarder kunt houden. Kun je echt niet kiezen wat je wil lunchen of dineren, of heb je zin in een uitgebreide borrel, dan hebben ze proeverijtjes. Ze serveren overigens ook brunch, high tea en high twist (high tea met als derde ronde een wijnproeverij met hapjes).

Omdat het oog ook wat wil worden de gerechten prachtig geserveerd. Een feestje op je bord! De porties zijn niet klein en na een voor-, hoofd- en nagerecht rol je echt naar buiten. Wat van mij nooit zo hoeft is friet bij het eten. Maar hier hebben ze dan wel boerenfrietjes, van die lekkere dikke!

Tja, wij hadden een topavond en gaan hier zéker vaker naartoe! Supervriendelijk personeel dat met je meedenkt, goed eten en een fijne sfeer. Oh en de toiletten mogen ook een vermelding hebben. Daar waan je je op de heide en wil je aan de ene kant wat langer blijven door de rustgevende vogelgeluidjes. Aan de andere kant wil je snel weg omdat een Schotse hooglander je aan staat te kijken. (okee, en het is een toilet, dus waarom lang blijven?)

Voor mij geen afgetrapte pannenkoekenhuizen meer of sneue etablissementen met geplastificeerde menukaarten. Ik ga naar De Keizer, ook zonder wandeling!

https://www.dekeizereersel.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.