Grapefruit met honingkwark

grapefruit met honingkwark

Grapefruit is een heerlijk veelzijdige vrucht, het gehele jaar door verkrijgbaar en ik eet hem graag. Vandaag een receptje met honingkwark. Ach, recept, het is meer een variatie-ideetje.

In eerste instantie vond ik het niet nodig van alles dat ik maak een recept te schrijven, omdat het zo simpel is. Maar sommige dingen vind ik wel de moeite van het vermelden waard, puur om anderen op ideeën te brengen. Zo ook voor dit heerlijke ontbijtje.

Wat gaat erin:

  • 1/2 rode grapefruit
  • 100-150 gram (vanille)kwark
  • 1 theelepel honing
  • snuf kardemom
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 theelepel gehakte pistachenootjes
  • 10 gram pure chocola 85%

Hoe maak je het:

Snijd je grapefruit doormidden, gebruik één helft. De andere helft kun je bijvoorbeeld uitpersen, in een smoothie verwerken of door de salade doen. Rasp de schil zodat je ongeveer een theelepel rasp krijgt. Snijd vervolgens de schil er af en snijd de grapefruit in plakjes. Leg deze op een bordje.

Rooster het amandelschaafsel even kort in een droge koekenpan. Hak de chocola in kleine brokjes. Meng de kwark met de honing en kardemom. Schep op het bordje en bestrooi het geheel met het amandelschaafsel, de rasp, pistachenootjes en chocola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.