Frisse mangosalade

Op Instagram volg ik veel foodbloggers. Ik raak altijd erg geïnspireerd door de foto’s en recepten die zij delen. Zo ook laatst met dit recept, een frisse mangosalade. Ik had niet alle ingrediënten in huis, dus heb er mijn eigen draai aan gegeven. Soms werkt dit wel en soms niet. Vandaag was het erg geslaagd. Dat vond niet alleen ik, maar ook oma die er is om op de kleine man te passen. De kleine heeft overigens ook zitten smullen, hij kreeg een lekker stukje mango.

Hier mijn versie van de salade:

Ingrediënten (2 pers):

  • gemengde sla (ik had rucola en jonge bladsla, half zakje van 70 gram)
  • gerookte kipfilet (ik had alleen kipfilet voor op brood, maar in stukjes werkt dat prima)
  • halve mango
  • halve avocado
  • paar radijsjes
  • paar cherrytomaatjes
  • handje ongezouten pistachenoten
  • half bekertje hüttenkäse
  • snuf peper

Ingrediënten dressing:

  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel agavesiroop (honing kan ook)
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Snijd de kipfilet, avocado en mango in reepjes of blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd plakjes van de radijs. Meng de hüttenkäse met een beetje peper.

Meng alle ingrediënten van de dressing in een kommetje.

Doe de sla in een saladeschaal en meng de kip, avocado, mango, cherrytomaatjes en radijs erdoor. Sprenkel de dressing erover en schep de sla op een bord. Garneer met dotjes hüttenkäse en pistachenootjes.

PS Niet alles in huis? Probeer gewoon wat dingetjes uit die qua smaak in de buurt komen. Neem bijvoorbeeld perzik i.p.v. mango of geitenkaas i.p.v. hüttenkäse, zoals in het originele recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.