The Happiness Cafe @Eindhoven


Yes, ik heb weer een nieuwe hotspot ontdekt! Dit keer wel weer één in een grote stad, maar ik kan je The Happiness Cafe écht niet onthouden! Super hipperdepip, maar dat ben ik ook hè, dat weten jullie 😉

Als wij op pad gaan naar winkels, ga ik altijd het liefst in de ochtend. Ik ben geen winkelfan, vooral vanwege de andere mensen in de winkels. Drukte is niet aan mij besteed en ik heb geen geduld om in een rij te gaan staan wachten. Lang leve de webwinkels, maar soms zijn echte winkels gewoon fijner.

Ontwaken

Ik kan genieten van een stad die ontwaakt. Personeel dat de winkels opent, de mat die nog wordt gestofzuigd, de rust die er nog heerst. Zelf heb ik ook járen in een winkel gewerkt en de ochtenden waren zó fijn altijd. En daar kom ik dan binnen banjeren als eerste klant. Yep, de werkdag begint lief winkelpersoneel.

En wat is er dan fijner dan zo’n vroeg bezoekje aan een winkel te combineren met een ontbijtje in een fijn tentje? Lekker rustig de dag beginnen met heerlijkheden die ik niet zelf hoef te maken en een verse, warme koffie (niet dat ik thuis oude, koude koffie drink, maar je weet toch).

Zo waren wij laatst in Eindhoven. Deze stad doet me altijd denken aan de eerste tweede ontmoetingen die ik had met mijn huidige man. Huh?! Ja, onze echte eerste ontmoetingen vonden plaats in Utrecht, héél lang geleden. Maar toen we echt begonnen te daten was dat in Eindhoven.

Heuvel Galerie

Overdekte winkelcentra zijn zó niet mijn ding, want ongezellig. Maar de Heuvel Galerie in Eindhoven vind ik echt een uitzondering daarop. Geen lege panden met ’te huur’ posters die al helemaal vergeeld zijn, maar fijne winkels (+parkeergelegenheid eronder, hiephoi!) Er zitten een paar van mijn favoriete winkels: Nespresso, Oil&Vinegar, H&M, Paprika… En je loopt er zo de binnenstad van Eindhoven in.

Aan de rand van de Heuvel Galerie, aan de Nieuwstraat 25, zit The Happiness Cafe (deze locatie is tijdelijk gesloten, locatie Nieuwe Emmasingel 9 is wel open). De eerste keer dat wij er kwamen was het vrij druk, want we waren laat. Gelukkig was er nog een fijn plekje binnen. De zaak is gezellig ingericht en heeft een paar leuke hoekjes om te zitten. Wij zaten tegenover de counter en konden precies zien hoe hard het personeel stond te werken. En toch waren ze allemaal vrolijk. Een gezellig team zo te zien.

Order at the counter, please

Bestellen doe je aan diezelfde counter, je betaalt direct en even later komt één van de medewerkers je bestelling brengen. Ik houd van dit soort concepten. Je hoeft niet eeuwig te wachten tot een medewerker jou gespot heeft en naar je toe komt. We kennen het allemaal, je denkt dat hij of zij kijkt, zwaait en…. hij/zij loopt de andere kant op. Okeee, even de hand door het haar en nog eens proberen.

Je hebt dan ook even de tijd om de kaart te bekijken, want wát staat er veel lekkers op! Ook dat is zo’n ding van bedienend personeel: je hebt soms je bips nog niet gezeteld in de stoel en er vraagt al iemand wat je wilt drinken… Overigens wil ik nu niet zeggen dat ik een hekel heb aan bedienend personeel, soms is dit concept gewoon prettig. Maar terug naar de heerlijke kaart. Pfoe, moeilijk te kiezen… Pancakes, smoothiebowls, granola, verse sapjes, smoothies, lunchgerechten en veel lekkers bij de koffie. En, oh hier word ik blij van, heel veel koffie in verschillende maten! S, M of XL. Ik ben niet zo van de grote mokken koffie, dus superblij met S of M, terwijl mijn man graag een hele sloot cappuccino naar binnen slurpt, een XL liefhebber dus.


Nog wat hips

Voor de hipsters onder ons hebben ze vegan, vegetarische en glutenvrije opties (ook fijn voor de mensen die een intolerantie hebben). Ook kun je de melk in je koffie laten vervangen door amandel-, kokos- of havermelk.

Na mijn Oreo pancakes, Natural Pink sapje en espresso macchiato had ik zoveel zin in meer! Maar man man man, wat zat ik vól! Heel snel terug dus!

P.S. Niets van dit blogje is gesponsord of onder dwang opgeschreven :-p

P.S.2 Toen ik dit blogje schreef, in augustus 2019, heette deze vestiging van Happiness Café nog Happiness Kitchen. Inmiddels is deze vestiging (tijdelijk) gesloten.

https://www.thehappinesscafe.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.