Pancake sushi

Mijn inspiratie haal ik voor een root deel van Pinterest. Een jaar of drie geleden snapte ik het idee van dit prikbord appje echt totaal niet, maar inmiddels zit ik regelmatig door de pins heen te scrollen. Ik volg dan voornamelijk buitenlandse accounts, want de Nederlandse bloggers ken ik inmiddels wel. Via Pinterest kwam ik ook op het idee van deze pancake sushi. Tja, je moet toch een beetje creatief blijven hè. En dit idee vond ik best grappig.

Tja, pannenkoekjes, wie houdt er niet van? Maar tegenwoordig kun je niet meer aankomen met poedersuiker en stroop. Alles moet gekker en uitzonderlijker. Eerlijk gezegd, ik vind een pannenkoek met stroop ook nog steeds heerlijk hoor! Maar ja, op Instagram moeten wel leuke foto’s komen en een pannenkoek met stroop is gewoon niet zo fotogeniek.

Pannenkoek met gyros

Heb ik al eens verteld dat ik als kind écht niet van pannenkoeken hield? Getver. En nog vind ik niet alle pannenkoeken even lekker. Ze moeten echt niet te donker gebakken zijn en liefst wel een beetje dik. En ik weiger in een pannenkoekenrestaurant (want ja, daar kom je met een kind) een pannenkoek te bestellen met gyros of gerookte zalm ofzo. Maar goed, de pannenkoekjes die ik zelf maak vind ik wél heel erg lekker! Okee, okee, ik maak ze niet zelf, want het is inmiddels geen geheim meer dat mijn man de pannenkoeken bakt hier in huis.

Welja, ik kan hier 25 pagina’s vullen met gezever over pannenkoeken, maar kun je ze niet gewoon het beste eten? Dat zeg ik.

Wat gaat er in:

Bananen-dadel vulling:

  • 100 gram dadels
  • 2 bananen
  • 2 pannenkoeken
  • 10 gram extra pure chocolade

Aardbei-skyr vulling:

  • ca. 6 aardbeien
  • 2 eetlepels skyr vanille
  • 2 pannenkoeken
  • 10 gram witte chocolade

Hoe maak je het:

Bereid de pannenkoeken volgens dit recept (of gebruik je eigen pannenkoekenrecept). Laat ze afkoelen.

Week de dadels circa 10 minuten in lauwwarm water. Doe ze vervolgens in de keukenmachine met ca. 40 ml van het weekwater en mix tot een redelijk gladde pasta. Ontkroon de aardneien en snijd ze in kleine stukjes. De bananen hoef je alleen te schillen.

Besmeer 2 pannenkoeken met de dadelpasta en 2 met de skyr. Rol de bananen in de dadelpannenkoeken. Verdeel de stukjes aardbei over de skytpannenkoeken. Rol de pannenkoeken op en snijd in rolletjes van circa 1,5 centimeter.

Leg de sushirolletjes op een bord, hak de chocola in stukjes en strooi dit over de rolletjes. Smelt eventueel wat pure chocola om de sushi in te dippen.

Natuurlijk kun je eindelijk variëren met de sushi pancakes. Wat dacht je van kaneelkwark met stukjes appel, kokosyoghurt met stukjes ananas of appelstroop met stukjes peer? Of maak het wat hartiger met zalm en stukjes komkommer of avocado. Wat jij lekker vindt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.