Choco banana cake

chocoladecake

Chocoladecake, ben jij er ook zo dol op? Ik vind het echt zalig! Maar ja… calorieën, vet, suiker… Nu is dat niet zo erg natuurlijk, als je het bij één (of twee) plakjes houdt. Maar zie dat maar eens te doen als je een hele cake hebt gebakken. Je kunt ook kiezen voor een gezondere variant. Zo één maakte ik laatst. Nou ja, eigenlijk is het meer een soort bananenbrood, maar dan rond. Wel héél erg lekker en dus moest ik hem wel met je delen.

De naam van deze ‘cake’ is ook mijn zelfbedachte Choco banana cake. Omdat de boel gezoet wordt met een banaan, gaat deze smaak al gauw overheersen. Vind ik niet zo heel erg, maar het is niet te vergelijken met een echte chocoladecake.

Toch raad ik je wel aan dit recept te maken, want my oh my, wat is dit weer een feest voor je smaakpapillen! Je kunt hem makkelijk invriezen en eten als ontbijt of tussendoortje. Dus, bak en geniet!

Wat gaat erin (∅18 cm):

  • 200 gram havermeel
  • 250 gram magere kwark
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 Medjoul dadels
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • topping: amandelen, amandelschaafsel, gehakte pistachenootjes

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm van 18 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat olie of boter.

Ontpit de dadels en laat ze een minuut of tien weken in warm water. Mix vervolgens de dadels met de banaan fijn in de keukenmachine. Doe het bananenmengsel in een kom en meng dit met de kwark, eieren en olie. Voeg het havermeel, bakpoeder en de cacao toe en roer goed door.

Giet het beslag in de vorm en bestrooi de taart met amandelen, amandelschaafsel en de gehakte pistachenootjes. Bak de cake circa 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Mocht de bovenkant te snel donker worden, dek dan af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en haal de cake uit de springvorm.

Heerlijk met frambozenkwark, verse frambozen en witte chocolade

 

1 thought on “Choco banana cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.