Granola met appelsap

Misschien zou ik een webshop moeten beginnen om mijn granola te verkopen. Ik maak namelijk iedere keer een nieuwe variant en ze zijn allemaal zó lekker! Maar leuker is als je het zelf maakt, dus deel ik het recept hierbij.

Er stond een pak appelsap in mijn koelkast. Ik ben niet zo van de appelsap, maar had het nodig voor een saladedressing. Omdat ik het zonde vind om het sap te laten verteren, bedenk ik wat ik er nog meer mee kan maken. Ja, ik kan het ook opdrinken, maar daar is geen lol aan toch?

Het was weer tijd voor een nieuwe voorraad granola, dus ach, waarom niet, flikker het daar maar door. Ik had ook nog gedroogde cranberries en dat matcht perfect.

Beetje uitproberen, beetje klooien, zenuwachtig door het ruitje van de oven staren, doorrroeren, nog even laten staan en… voilà lekkere granola!

Wat gaat erin:

  • 150 gram havervlokken
  • 75-100 gram gemengde noten
  • 50 gram pompoen-/zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 40 ml appelsap
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.

Meng de havervlokken, noten, pitten en het kaneel in een kom. Roer hier de olie en het appelsap doorheen. Laat een minuut of vijf intrekken.

Zet de bakplaat in de oven en bak circa 20 minuten. Roer halverwege even door anders blijft het te nat. Zet na die 20 minuten je oven uit, voeg de cranberries en rozijnen toe en laat de plaat nog een minuut of 10 in de oven staan. Haal vervolgens de plaat uit de oven en laat goed afkoelen.

Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.