Wentelteefjes van rozijnenbrood

wentelteefjes rozijnenbrood

Het is weer confession time… ik had nog nooit van mijn leven wentelteefjes gegeten. Echt, nog nooit. Laatst heb ik ze dan wel op. Zelfgemaakt ook nog. En ach, dan ook maar meteen van rozijnenbrood. Lees mijn ervaring…

OMG dit is megalekker!!! Waarom, wáárom had ik dit nooit eerder op?! Juist, dat is heel simpel. Mijn ouders waren niet van dit soort ontbijtdingetjes. Alleen met Pasen en Kerst werd er uitgebreid ontbeten en dan was het afbakbroodjes, stol en roomboter in een botervlootje. En in mijn volwassen leven trok het idee van oud witbrood gesopt in ei, melk en suiker me niet zo.

Eieren en pannenkoeken

Daarbij moet ik nog iets bekennen: ik ben niet zo’n held in het bakken van dit soort dingen. Eieren, pannenkoeken, het gaat altijd mis. “Huh en je hebt een kookblog?” Ja, inmiddels heb ik aardige kook skills, maar de eieren en pannenkoeken worden toch echt nog gebakken door de heer des huizes (en daar krijgt hij ook alle credits voor).

Afgelopen weekend had ik bedacht dat we maar eens wentelteefjes moesten maken. En wel van rozijnenbrood. Leek me zo lekker en wit brood trekt me nog steeds niet. Dus ik kocht een halfje rozijnenbrood, eieren en melk.

Maar de wentelteefjes kwamen er niet. Ons weekend wentelde de andere kant op, zoals zo vaak. En zo had ik nog een halfje rozijnenbrood liggen. Inmiddels wel oud, dat dan weer wel.

Rozijnenwenteelteefjesomelet

Manlief was op het werk en opa paste op de kleine, dus ik had alle tijd. En hop hop, koekenpannetje aan en bakken die hap. Wat ik verkeerd deed weet ik niet (of wel, ik was te lui de eieren goed te klutsen) maar ik kreeg dus een rozijnenwenteelteefjesomelet. Zucht. Nou ja, toch nog eens een ei gebakken…. Gelukkig weet ik inmiddels wel om te gaan met fuck ups en uiteindelijk had ik wentelteefjes.

Eerst even op de foto en dan proeven. Ik stak een stukje brood in mijn mond en… hmmm, dit was de hemel! Niemand had mij ooit verteld dat wentelteefjes zó lekker zijn! Waarom niet? Gunde men mij dit genot niet? Of wilden ze alles voor zichzelf houden?

Hoe dan ook, ik heb het ervaren en ben om. Ik hoor bij de club van wentelteefjesliefhebbers. Dat mijn man een beetje jaloers was en we ze waarschijnlijk zeer binnenkort weer gaan maken vind ik totaal niet erg!

Wat gaat erin (2 pers.):

  • 4 sneetjes (oud) rozijnenbrood
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • klontje roomboter

Hoe maak je het:

Kluts de eieren goed los in een kom of diep bord en voeg de melk en kaneel erbij. Dompel de sneetjes één voor één met beide zijden in het eimengsel. Leg ze los van elkaar op een bord. Verhit een klontje boter in een koekenpan en leg de sneetjes brood hierin. Bak een paar minuten per kant op redelijk hoog vuur totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Serveer direct, dan zijn ze nog lekker warm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.