Mini kwarktaartjes

Het makkelijkste gebakje om te maken is volgens mij toch wel een kwarktaart. En daar heb je niet eens pakjes en zakjes voor nodig, een lekkere kwarktaart is in een handomdraai gemaakt (de koelkast doet de rest). Zo ook deze mini-kwarktaartjes. Weer eens wat anders.

Je kent het vast wel, je viert je verjaardag, vraagt of iemand taart wil en je hoort: “ja, maar een klein stukje hoor, ik ben aan de lijn.” Nou, daar zijn deze mini-kwarktaartjes perfect voor. Ze staan ook heel schattig bij een high tea of brunch. Je kunt ze ook serveren als toetje. Leuk opgemaakt met wat fruit.

Het lastige is echter wel, ze stijven niet supergoed op in een papiertje. Ik heb ze ongeveer vijf uur in de koelkast gehad en toen waren ze wel opgesteven, maar wat aan de zachte kant. Ik ga nog eens proberen of ze stijver worden als ik ze langer in de koelkast zet. Of ik moet een andere kwark gebruiken. Soms is de oorzaak niet zo een, twee, drie gevonden, maar dat houdt het ook wel leuk.

Zo ben ik eigenlijk altijd bezig om recepten te verbeteren. Dus binnenkort waarschijnlijk een verbeterde receptuur, maar voor nu vond ik het té leuk om niet met jullie te delen!

Wat gaat erin (6 taartjes):

  • 250 gram aardbeienkwark
  • 75 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • 1 medjoul dadel (geweekt, zonder pit)
  • 2 blaadjes gelatine
  • ca. 10 frambozen
  • 3 aardbeien voor de topping
  • scheutje water

Hoe maak je het:

Neem een muffinvorm en plaats hierin muffin- of cupcakevormpjes. Leg de blaadjes gelatine in een bakje water om te weken.

Meng het amandelmeel met de kokosolie. Verdeel het mengsel over de vormpjes, ongeveer twee theelepels per vormpje. Druk het goed aan met de bolle kant van je lepel. Zet de muffinvorm in de koelkast zodat de bodempjes alvast kunnen opstijven.

Doe de frambozen in een pannetje en giet er wat water bij (ongeveer een eetlepel). Laat de frambozen op laag vuur zacht worden tot het verandert in pulp. Meng vervolgens de gelatineblaadjes erbij (eerst even uitknijpen) en laat ze oplossen. Doe de kwark in een kommetje en roer het frambozenmengsel hier goed doorheen.

Giet het kwarkmengsel in de vormpjes en zet de muffinvorm weer in de koelkast. Na een uur duw je voorzichtig de gehalveerde aardbeien in de kwark. Laat de taartjes minimaal vijf uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.