Risotto met spinazie

Als je mij vraagt naar mijn ultieme comfort food, dan zal ik ongetwijfeld antwoorden met ‘risotto’. De heerlijk romige structuur van de rijst en de fijne smaak van Parmezaanse kaas maken dit gerecht echt tot een genot. Plus het duurt vrij lang om het te maken, dus als je dan eenmaal mag eten is het extra genieten!

Eerder maakte ik al een stap-voor-stap instructie hoe je risotto maakt. Het lijkt moeilijk, maar dat is het echt niet. Twee keer dit recept volgen en je maakt het uit de losse pols. En dan kun je ermee gaan variëren, zoals ik heb gedaan met spinazie.

Wat gaat erin (2 pers):

  • 150 gram Carnaroli rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter (ca. 25 gram)
  • geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
  • 1 liter (kippen)bouillon
  • olijfolie
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram kastanjechampignons
  • een paar zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram pijnboompitten

Hoe maak je het:

Bereid de risotto volgens dit recept.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.

Als de risotto bijna klaar is verhit je een scheutje olie in een wok. Bak hierin de champignons. Zodra deze mooi gebakken zijn voeg je de spinazie en tomaatjes toe. Bak dit even mee tot de spinazie geslonken is.

Schep de risotto op borden en verdeel daar het spinaziemengsel over. Garneer met de pijnboompitten en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.