Tortillabakjes met kipsalade

tortillabakje

Mijn kast staat vol leuke kommetjes en bordjes. Superleuk om bijvoorbeeld salades in te maken, maar je hebt er zoveel afwas van. Dus vandaag maakte ik een salade in een eetbaar bakje. Hoe handig!

Eerder had ik al eens salade in slabladeren gemaakt en natuurlijk lekkere wraps. Altijd een succes als je even geen servies bij de hand hebt. Maar het geeft wel zo’n rommel. Eén hap en alles pleurt er aan de achterkant keihard uit. Alsof je een onmogelijke Big Mac zit te eten.

Dus, dat moest anders. Eetbare bakjes. Easy peasy te maken van tortilla’s. En het is ook nog eens superlekker! Je kunt er een salade in doen of een warme hap en dat samen met de tortilla bakken in de oven.

Wat gaat erin? (2 pers):

  • 4 mini tortilla’s
  • 1 kipfilet
  • 1/2 theelepel parikapoeder
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • handje cherrytomaten
  • 40 gram rucola slamelange
  • een paar theelepels Mr. Kitchen’s V-Spread tomaat/courgette

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet vier ramekins lichtjes in met olijfolie en vouw hierin de tortilla’s tot een bakje. Smeer de bodem in met wat V-spread. Zet de bakjes circa 10 minuten in de oven.

Smeer de kipfilet in met paprikapoeder (of kruiden naar wens) en bak op hoog vuur aan beide zijden bruin. Zet dan het vuur laag, doe een klein beetje water in de pan en zet er een deksel op. Laat de kip ongeveer 10 minuten stoven. Je kunt de kipfilet natuurlijk ook roosteren in de oven of op de barbecue. Laat na het bakken even afkoelen en scheur dan in reepjes.

Snijd de paprika in reepjes, de courgette in dunne sliertjes, de tomaatjes in vieren. Vul de tortillabakjes met sla, paprika, courgette, tomaatjes en kip. Top af met wat likjes V-Spread en een blaadje basilicum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.